top of page
  • Szerző képeadrybanko

Mit csináljunk, ha a párkapcsolatunk véget ért?

Frissítve: 2021. máj. 12.




Amikor valami véget ér, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy már sosem lesz jobb a helyzet. Pedig évekkel később mindig kiderül, hogy ez volt a legjobb dolog, mert ez hoz sokkal megfelelőbb embereket, élethelyzeteket a világunkba. Néha egyedüllétet, amire sokan úgy gondolnak, hogy nem jó, mert magányosak, szomorúak és depressziósok tőle. De ez nem így van.


Élet egyedül


Az egyedüllét rengeteg dologra megtanít minket, saját magunkról. Ha hajlandóak vagyunk magunkra figyelni, akkor rengeteg önismeretet szerezhetünk. Megtanulhatjuk, mi az ami minket boldoggá tesz, hogyan legyünk sikeresek önerőből, hogyan neveljük akár a gyerekeinket egyedül. Sokszor egy másik országba való költözés is felmerül opcióként. Fontos, hogy megéljük a gyászt, mert valakinek az elvesztése mindig egy időszak elmúlását jelenti. Ezt pedig le kell zárni.


Új élet, új lehetőségek


Ha vannak barátaink, velük való közös programok szervezése az egyik legjobb. De akkor se essünk kétségbe, ha éppen abban a korban vagyunk, amikor vagy a karrierjüket építik, vagy a gyerekeiket nevelik a hozzánk legközelebb állók. Manapság rengeteg dolog van, amit lehet egyedül is csinálni. Találjunk egy hobbit magunknak. Egy új dolgot tanulni mindig izgalmas. Lehet ez akár egy sport, egy művészet, vagy egy új tudás, ezek megszerzése mindig magabiztosságot ad.


Önkép átalakítása


És igen, egy fotózás is izgalmas kalandot rejthet magában. Egy jó sorozattal olyan részünket ismerhetjük meg, amit már rég elfeledtünk, vagy nem is tudtunk a létezéséről. Gondolj csak bele. Ott vagy összetörve, siratod az exed, vagy éppen dühöngsz amiatt, hogyan tehette veled? Közben nézegeted az instagramon, vagy a pinteresten a szebbnél szebb képeket. Ettől még rosszabbul érzed magad, hiszen neked nincs ilyen és nem is látod olyan szépnek magad, pedig ezek a képek általában mind retusáltak és minden bizonnyal ők se úgy néznek ki élőben. De lehet ezen változtatni. Mégpedig úgy, hogy ezeket a képeket akár lementheted/kifotózhatod, összerakhatod egy montázsba és felkereshetsz egy olyan fotóst, akinek vannak hasonló képei, vagy úgy érzed, hogy rólad tudna hasonló képeket készíteni. Ezután megkeresed őt, felkészít a fotózásra, tervezgetitek az új arculatod és a végeredményt pedig többféleképpen tudod kamatoztatni. Ha social médiára töltöd fel, biztos, hogy rengeteg új ember jelöl ismerősnek/követ be, sok kedves szót fogsz kapni. Ha úgy érzed elég volt az önsajnálatból, az exed körüli gondolatokból, akkor pedig egy társkereső segítségével új embereket is megismerhetsz, amihez egy jó fotó mindig nagyobb lehetőséget eredményez. Ha magadat szépnek látod végre, meglátod, amit eddig sosem, akkor az rengeteg önbizalmat is ad, ami pedig új kapukat nyit előtted. Készen állsz az új, jobb életedre?




36 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page