top of page
  • Szerző képeadrybanko

Önbizalomnövelés

Frissítve: 2021. máj. 12.




Ha valaki az életben bármit is el szeretne érni, ahhoz bizony önbizalomra van szükség. Habár ebből van a legkevesebb általában az emberekben. Folyamatos kétes gondolatok keringenek a fejünkben, hogy vajon abban, amit csinálunk, jók vagyunk-e, a környezetünkben, ha valaki rosszat mond, hajlamosak vagyunk szívünkre venni és elbizonytalanodni, azon gondolkodni, hogy vajon másoknak tetszünk-e, mit gondolnak rólunk. Ezek a kérdések sajnos egy olyan energiát teremtenek körénk, ami miatt nem jutunk előre az életben. Folyamatosan gondok, problémák kerülnek elénk, nem érezzük azt, hogy sikerül egy-egy akadályon túljutni. Pedig ezekkel a kérdésekkel kéne a legkevesebbet gondolkodni.


Amiket az önbizalomhiány okoz


Ha egy csalódás ér az életünk során, olyankor a depresszió mögött a leginkább az önbizalom hiánya áll. Nem hiába mondták régen, hogy aki depressziós, annak feladatot kell adni. Csinálni valamit, amit ha jól csinál meg, azzal nő az önbizalma és egyből helyreáll a rend. Amikor a tükörbe néznünk, akkor el kellene kezdeni megtalálni a szépségeinket magunkban, még úgy is ha egy fáradt, megtört arc tekint vissza ránk. Az önbizalom nagyon fontos dolog életünkben. Sokszor az önbizalmat összetévesztik az arroganciával, az önteltséggel, így emiatt is sokan azt sem engedik meg maguknak, hogy jól érezzék magukat. Pedig akinek nincs önbizalma az bizony nem fogja megkapni azt a munkát, amire vágyik, rossz párkapcsolatokat vonz az életébe és balszerencsét balszerencsére halmoz. Szenved a munkahelyén, szenved a párkapcsolatában, vagy éppen annak hiányában, talán még mindenféle betegség is megtalálja. Tehát az önbizalomra igenis szüksége van minden embernek, ez egészséget, célok elérését és egy számunkra megfelelő életet is biztosít.


Mit lehet tenni, hogy ez megváltozzon?


Na de könnyű ezt mondani, hogy legyen önbizalmad, valahogy el is kell érni. És ez nem megy egy csettintésre. Viszont segítség lehet minden apró lépés hozzá. Egy új frizura, egy új nézőpont pozitív hatással lehet ránk. Ha valaki lezuhanyzik, megmossa a haját, felöltözik elegánsan és úgy néz a tükörbe, egyből más lesz a kisugárzása. Ha ez a kép meg is van örökítve, azzal a képet nézve újra és újra elő lehet hozni azt az érzést, amikor jól éreztük magunkat. Egy jó fotón minden érzelem visszatükröződik. Egy randi előtt, egy új állásinterjú előtt, egy megbeszélés előtt nagyon fontos az, hogyan látjuk magunkat. Egy önbizalommal telt, sugárzó, kedves, mosolygós embernek csak kevesen tudnak ellenállni.


Fotózás az új önmagadért


Tehát a legfontosabb az, hogy érezzük jól magunkat és tegyünk is meg mindent ennek érdekében. Ha egy fotózásra adjuk a fejünket, muszáj olyan fotós mellett dönteni, akiről érezzük, hogy ránk is jó hatással lesz, szimpatikus, kedves, segítőkész és akármikor keresed, szívesen segít felkészülni a fotózásra. Ötletekkel, tippekkel lát el a témától függően. Kreatív ötleteket talál ki, olyan dolgokat, amik közel állnak hozzád, vagy éppen nagyon szeretnél kipróbálni. Ha ez megvan, a fotózás napján egy szép frizura vagy éppen smink elkészítése már ad egy önbizalom löketet és a tükörből nem egy megszokott mindennapi arc fog visszatekinteni rád, ez biztos, hogy örömmel tölt el. Az első pár kép után pedig ahogy feloldódsz, azt veszed észre, hogy egyre jobb képek készülnek és egyre lazább vagy. Amikor ezt elérjük, akkor jön az igazi önbizalom növelés. Fotózások végére minden ember egy igazi modellnek szokta magát érezni és olyan élménnyel távozik, ami egy jó időre feltölti jókedvvel és magabiztossággal. Minden ember megérdemli, hogy jó helye legyen ebben a világban, hiszen azért jöttünk, hogy saját magunkat valósítsuk meg és éljünk úgy, hogy az boldogsággal töltsön el.




117 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page