PortraitBackground1.png

Egy jó portréra bármikor szükség lehet

Portré fotózás, profil fotózás

Szeretnél egy profi sorozatot magadról? 

Ne aggódj, senki nem születik modellnek. Vagyis, ez elég ritka. Ha Te mégis az vagy, csak szereted a képeinket, akkor ne is olvass tovább, csak ugorj a szöveg végére, nézegesd a képeket és kérj időpontot. :) Ha viszont tudni szeretnéd mi kell egy jó portréhoz, akkor elárulom, hogy az elmúlt évek alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk olyan emberek fotózásával, akik állításuk szerint nem fotogének, vagy éppen még sosem álltak kamera előtt.

 

Portré fotózás a mai világban elengedhetetlen mind a férfiak, mind a nők számára. Szükség lehet rá egy önéletrajzhoz, egy weboldalra, egy interjúhoz, de social media felületen se mindegy milyen képet posztol magáról az ember. Egy kép sokat elárul rólad, és ez a profilképre hatványozottan igaz. Attól függően, mire szeretnéd felhasználni, lehet komoly, laza vagy akár vicces is. Az üzleti élethez és a társkeresőre is más kép a megfelelő választás.

Férfi portré fotózás, női portré fotózás - van-e különbség?

Míg a férfiaknak a karakteres fotózások állnak jól, addig egy nőnek előnyösebb, ha lágy képek készülnek róla. Nálunk Geri az, aki karakteresebben fotóz, míg Adri a lágy, nőies vonalat képviseli. Ha az üzleti élethez szeretnél képeket, akkor viszont egy karakteresebb, erősebb vonal jobban illik egy nőhöz is.

Népszerű portréfotó fajták:

  • üzleti portré fotózás

  • profilkép fotózás

  • társkereső fotózás

Hogyan zajlik nálunk a portré fotózás?

Minden esetben a megkeresésünktől kezdve végigkísérünk a fotózásig és még utána is. Ez annyit jelent, hogy első lépésben egyeztetünk egy időpontot, felmérjük az igényeidet, a stílusod, kitaláljuk mi állna a legjobban. Adunk ötleteket és együtt kiválasztjuk a megfelelő témát számodra. El tudod dönteni, hogy szükséged van-e sminkesre és fodrászra, valamint azt is, hogy a fotózás során 1 vagy éppen több stílust szeretnétek-e, ennek függvényében lehet igényelni beauty csapatunkat (sminkes, fodrász) is. Képeket szoktunk kérni, hogy küldjél, amik Neked tetszenek és ugyanígy teszünk mi is. Ebből mérjük fel, mi lenne a legjobb választás. Ha ezzel megvagyunk, következő lépésként megbeszéljük a helyszínt, ami lehet stúdió, városi vagy éppen természeti környezet is. Stúdiókat rengeteget találsz ezen a linken, amik különböző berendezési adottságokkal és bérleti költséggel rendelkeznek.

https://www.adryandgreg.com/studios

A helyszínválasztás után jöhet a ruha kérdés. Ha foglalsz rajtunk keresztül stylistot, ő rengeteg dolgot levesz a válladról, de ha úgy érzed, hogy megvan a kellő ruhatárad, akkor örömmel segítünk kiválasztani a megfelelő darabokat. Mindenképpen próbálj fel mindent, amit jónak gondolsz. Ha valami kényelmetlen, azonnal vedd is le, mert nem lesz jó a fotózáson sem. Ha kérdés merül fel, hogy a ruhád jó lesz-e, akkor küldj róla képet és megmondjuk. A fotózás napjára hozz el mindent, amit előre megbeszéltünk, pihenj sokat a megelőző éjszaká(ko)n, és kerüld az alkoholt (rendkívül szárítja a bőrt, ami a fotókon nem lesz szép), a szoláriumot, a napozást vagy éppen a barnító spray/krémek használatát a fotózás előtti héten, így akár társkereső fotózáson veszel részt, akár üzleti portré fotózáson vagy profilkép fotózáson, biztosan olyan lesz az eredmény, amit szeretnél.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél Magadnak egy ilyen élményt, akkor válaszd ki a legmegfelelőbb csomagot (ha nem megy, mondd el igényeidet és segítünk a választásban) és keress minket elérhető időpontok miatt!

https://www.adryandgreg.com/arak

A fotózás után ha retus csomagokat is igénybe veszel, akkor Te választod ki, melyik képek legyenek retusálva. Ha nem elég a csomagban lévő mennyiség, izgalomra semmi ok, mert van lehetőség plusz képeket is kérni. Ha eléri a plusz képek mennyisége a 20db-ot, akkor még egy ajándék album is jár mellé. De, ha nem szeretnél ennyi képet, akkor is tudunk ajánlani nagyon szuper minőségű album készítőt, de akár a lakást is jól díszíti 1-1 kép a falon vagy éppen a szekrényen.