top of page
  • Szerző képeadrybanko

Milyen szerepe van a díszleteknek egy fotózáson?

Frissítve: 2022. febr. 8.

A különféle berendezési tárgyak meghatározzák környezetük megjelenését és hangulatát. Ma már számtalan típusú bútor és lakberendezési tárgy beszerezhető, amelyek mutatósak és feldobják a helyiségeket. Egy kis kreativitással tehát tökéletes otthont alkothatunk, de arra figyeljünk, hogy a túlzsúfoltságot kerüljük. Ma már divatosabb, ha egy helyiség letisztultabb stílust képvisel. A munkahelyeken is meghatározó, hogy mi vesz minket körül, mondhatni nagyban befolyásolja a hangulatunkat, motivációnkat és a munkakedvünket. Azonban vannak olyan vállalkozások, ahol meg van szabva, hogy pontosan mi lehet az adott területen és az is, hogy hol. Például egy fotóstúdióban a díszleteké és a fényeké a főszerep, éppen ezért a helyiségben túl sok bútor nem található.


Egy profi stúdióban jellemzősen több díszlet és háttér is a résztvevők rendelkezésére áll, így bőven van miből válogatniuk. A fotózás folyamatát egy előzetes megbeszélés előzi meg, ahol megismerkednek a fotóssal és elhangzanak az illetékesek igényei, megbeszélik a fotózás témáját és a hátteret, díszletet, amit a szakember a munkatársaival együtt összeállít a folyamat megkezdése előtt. A profi fotós a díszlethez, háttérhez igazítja a fényviszonyokat is, ráadásul mindezt úgy, hogy tökéletes végeredményt adhasson át. A háttér összképe azt is meghatározza, hogy milyen színű ruhákban lehetnek az alanyok, stílusban és árnyalatokban sem jó, ha jelentősen eltér, éppen ezért érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait, amennyiben van a helyszínen stylist, akkor az övét. A téli időszakban közkedvelt háttér az épített kandalló, amely előtt meghitt családi fotók készíthetőek.

16 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Könyvek illusztrálása régen

Egy könyvben mindig is a szöveg volt a meghatározó, de napjainkban képek is kísérik a tartalmakat, ami jellemzően nem csak díszítőelem, hanem vizuálisan is megjeleníti a történéseket. Ma már az illusz

Comentários


bottom of page