top of page
  • Szerző képeadrybanko

Titkok, amiket nem tudtál egy fotózásról. Mitől lesznek igazán jók a képek?

Első fontos szempont a kompozíció és a jól megválasztott téma.

Kompozíció

Emberfotózásnál a testtartás az arckifejezés rendkívül fontos. Ha modellünk feszült testtartásban van, de neki egy profilképre lenne szüksége, mindenképpen fel kell oldanunk, hogy valóban jó kép születhessen róla.

Feloldott modell

A színek megválasztása is elsődleges, hiszen a színharmónia hiánya elronthatja az egész képet. Bár ezt egy fekete-fehér választással könnyen kiküszöbölhetjük.

Fekete-fehér portré

Emberek témakörben a ruhák is fontos szerepet játszanak, vagy éppen ezek hiánya.

Ott is figyelni kell a harmóniára, illő legyen a modellünkhöz, nem árt egy kifinomult ízlés sem hozzá, hiszen végeredményben ez is hozzájárul egy ízléses képhez, amire jó érzés ránézni.

Félakt kép

Nem utolsó sorba kerül a világítás sem. Ha természetes fényeket akarunk használni, akkor jó alaposan meg kell figyelni a fényviszonyokat, hogy mi lesz számunkra a legalkalmasabb, ha pedig lámpák mellett döntünk, akkor tudni kell használni őket, hogyan állítsuk be helyesen fényeinket.

Stúdiós körülmények között, világítás használata

Kezdőként a napfelkelte utáni és a napnyugta előtti pár óra a legideálisabb, hiszen ilyenkor vannak a legszebb és egyben legkönnyebben használható fényeink, valamint gyönyörű színeink.


Naplemente fényeiben

Haladóként pedig nagyon jól ki lehet használni az erős árnyékokat is akár egy képen.

Azért ne feledkezzünk meg a modelljeinkről sem, hiszen nem mindenkinek áll jól egy erős kontraszt.

Erős árnyékok

Borús idő esetén mindenkinek nagy szerencséje van fotós, illetve modellként is, hiszen ilyenkor egy nagy softboxot kapunk ajándékba.


Felhős időben

8 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Könyvek illusztrálása régen

Egy könyvben mindig is a szöveg volt a meghatározó, de napjainkban képek is kísérik a tartalmakat, ami jellemzően nem csak díszítőelem, hanem vizuálisan is megjeleníti a történéseket. Ma már az illusz

Milyen a tökéletes közösségi média profilkép?

A közösségi média felhasználókat több csoportra lehet bontani. Vannak, akik teljesen elutasítják azok használatát, akadnak olyanok, akik csendes megfigyelőként nézelődnek a tartalmak között, és van eg

Miben más termékeket fotózni és nem embereket?

A termékfotózás az, aminek hangzik, lényegében képek készítése tárgyakról, de olyan formában, hogy azok vonzóak legyenek a weboldalakon, újságokban szerepelve, hiszen így könnyebben eladhatóak a keres

bottom of page