top of page
  • Szerző képeadrybanko

A képek, fotók szerepe a marketingben

Frissítve: 2021. dec. 13.

A látás kiemelten fontosak az emberek számára, talán a legfontosabb érzékszervünk a szemünk. Rendkívül sok információt gyűjtünk a szemünkön keresztül a külvilágról, tárgyakról, képekről. Alakzatokat, színeket, távolságokat tudunk megfigyelni, felismerünk olyan komplex dolgokat, mint például az árnyék, vagy a sötétben felvillanó szempár, amelyek rendkívül fontosak voltak a fejlődésünk során, hiszen lehetőségünk volt például a ragadozókat idejében felismerni, ami kritikus fontosságú volt a túléléshez.

Ha fel akarjuk hívni valakinek a figyelmét valamire, akkor elsősorban a képi elemekkel tudjuk elérni a célunkat: egy kép többet mond ezer szónál.

Egy profi kép nem csupán egy személy, vagy tárgy jelenlétéről ad információt, hanem előhozza a kreativitásunkat, felébreszti a képzeletet. Amikor egy plakáton ránézünk egy hirdetésre, egy roll-upon végigfut a szemünk a terméket vagy szolgáltatást bemutató grafikán, akkor a nyers információn túl hangulatokkal és érzelmekkel is találkozhatunk, amelyeket a grafikusok, fotósok mesterien megterveztek, megkomponáltak.

Természetesen ugyanez igaz a nem hirdetéscélú képekre is. A családi fotók, a páros fotók is mindig egy többet nyújtanak, mint egymás mellett álló, vagy ülő emberek csoportja, a céljuk a meghitt kapcsolat, az összetartozás érzékeltetése, melyekre mindig jó érzés visszaemlékezni azoknak, akik a képen szerepelnek, és ugyanakkor azok számára is azonnal felismerhető a helyzet, akik kívülállóként tekintik meg a képeket.

A marketing számára fontos, hogy hatékonyan menjenek át az üzenetek a célcsoportoknak. Széles körben alkalmazzák a képeket az offline és online világban egyaránt: hírlevelek, közösségi média, webáruházak, blogok, molinók, bannerek, pop-up falak, prospektusok. A színek, arányok eltalálása szakértelmet és tehetséget igényel, érdemes megkeresni profi fotósokat, grafikusokat, hogy az ideális eredményt érjük el.





25 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Könyvek illusztrálása régen

Egy könyvben mindig is a szöveg volt a meghatározó, de napjainkban képek is kísérik a tartalmakat, ami jellemzően nem csak díszítőelem, hanem vizuálisan is megjeleníti a történéseket. Ma már az illusz

Milyen a tökéletes közösségi média profilkép?

A közösségi média felhasználókat több csoportra lehet bontani. Vannak, akik teljesen elutasítják azok használatát, akadnak olyanok, akik csendes megfigyelőként nézelődnek a tartalmak között, és van eg

Miben más termékeket fotózni és nem embereket?

A termékfotózás az, aminek hangzik, lényegében képek készítése tárgyakról, de olyan formában, hogy azok vonzóak legyenek a weboldalakon, újságokban szerepelve, hiszen így könnyebben eladhatóak a keres

bottom of page