top of page
  • Szerző képeadrybanko

A képek, fotók szerepe a marketingben

Frissítve: 2021. dec. 13.

A látás kiemelten fontosak az emberek számára, talán a legfontosabb érzékszervünk a szemünk. Rendkívül sok információt gyűjtünk a szemünkön keresztül a külvilágról, tárgyakról, képekről. Alakzatokat, színeket, távolságokat tudunk megfigyelni, felismerünk olyan komplex dolgokat, mint például az árnyék, vagy a sötétben felvillanó szempár, amelyek rendkívül fontosak voltak a fejlődésünk során, hiszen lehetőségünk volt például a ragadozókat idejében felismerni, ami kritikus fontosságú volt a túléléshez.

Ha fel akarjuk hívni valakinek a figyelmét valamire, akkor elsősorban a képi elemekkel tudjuk elérni a célunkat: egy kép többet mond ezer szónál.

Egy profi kép nem csupán egy személy, vagy tárgy jelenlétéről ad információt, hanem előhozza a kreativitásunkat, felébreszti a képzeletet. Amikor egy plakáton ránézünk egy hirdetésre, egy roll-upon végigfut a szemünk a terméket vagy szolgáltatást bemutató grafikán, akkor a nyers információn túl hangulatokkal és érzelmekkel is találkozhatunk, amelyeket a grafikusok, fotósok mesterien megterveztek, megkomponáltak.

Természetesen ugyanez igaz a nem hirdetéscélú képekre is. A családi fotók, a páros fotók is mindig egy többet nyújtanak, mint egymás mellett álló, vagy ülő emberek csoportja, a céljuk a meghitt kapcsolat, az összetartozás érzékeltetése, melyekre mindig jó érzés visszaemlékezni azoknak, akik a képen szerepelnek, és ugyanakkor azok számára is azonnal felismerhető a helyzet, akik kívülállóként tekintik meg a képeket.

A marketing számára fontos, hogy hatékonyan menjenek át az üzenetek a célcsoportoknak. Széles körben alkalmazzák a képeket az offline és online világban egyaránt: hírlevelek, közösségi média, webáruházak, blogok, molinók, bannerek, pop-up falak, prospektusok. A színek, arányok eltalálása szakértelmet és tehetséget igényel, érdemes megkeresni profi fotósokat, grafikusokat, hogy az ideális eredményt érjük el.

24 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Egy könyvben mindig is a szöveg volt a meghatározó, de napjainkban képek is kísérik a tartalmakat, ami jellemzően nem csak díszítőelem, hanem vizuálisan is megjeleníti a történéseket. Ma már az illusz

A közösségi média felhasználókat több csoportra lehet bontani. Vannak, akik teljesen elutasítják azok használatát, akadnak olyanok, akik csendes megfigyelőként nézelődnek a tartalmak között, és van eg

A termékfotózás az, aminek hangzik, lényegében képek készítése tárgyakról, de olyan formában, hogy azok vonzóak legyenek a weboldalakon, újságokban szerepelve, hiszen így könnyebben eladhatóak a keres

bottom of page