• adrybanko

Üvegen keresztüli fotózás

Minél jobban belemélyülünk a fotózás világába, annál több nehézséggel fogjuk szembe találni magunkat, ilyen például az üvegen keresztül való fotózás is. Egy idő után muszáj lesz megtanulnunk üvegen keresztül fényképezni, mert elő fog fordulni az az eset is, hogy fényképünk témáját nem fogjuk tudni máshogyan lencsevégre kapni.

Ilyenkor kifejezetten hátráltató körülmény a környezet egy részének a visszatükröződése és az üveg felületén megtörő fény. Szerencsére van olyan eszköz, amely megoldást nyújt erre a problémára, ezzel megkönnyítve a fotósok munkáját. Ezt a fényképezőgép kiegészítőt Josh Smith terméktervező találta ki. A termék az Ultimate Lens Hood elnevezést kapta, ami valójában egy olyan fekete szilikon tölcsér, amely annyira nyúlékony, hogy bármilyen digitális kamera lencséjére rá lehet helyezni.Mivel ezt a kiegészítőt a lencsére kell felerősíteni nem pedig az üvegre, így könnyen lehet vele mozogni, szöget beállítani, vagy a beállításokat változtatni anélkül, hogy le kéne szedni.

Sajnos ez az eszköz csak abban segít, hogy könnyedén átfotózzunk az üvegen keresztül, az üveg fényképezéséhez nincsen ilyen találmány, ezért nagyon nehéz akár egy egyedi üveg zuhanykabinról vagy bármilyen üveg berendezésről szép képet készíteni. Ebben az esetben eszköz nélkül kell megküzdenünk az üveg felülete általi tükröződéssel és az üvegen áthaladó fény fénytörésével.

20 megtekintés0 hozzászólás